scroll

Aqua Nederland 2024

19-21 maart 2024 | 10:00 – 18:00 uur Evenementenhal Gorinchem

De toekomst van watermanagement

Eigenlijk is er maar één waterketen in Nederland die steeds meer één geheel vormt. Een keten die gelukkig steeds meer samenwerkt om de uitdagingen op het gebied van circulariteit, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan. Aqua Nederland is dé nationale vakbeurs op het gebied van afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Hier worden vraag en aanbod van watertechnologie, waterbeheerdiensten en kennisproducten samengebracht.

Aqua Nederland 2024 kennisprogramma
Programma
Aqua Nederland 2024 is een kennisprogramma dat is verdeeld over twee theaters: Watertheater en Stedelijk Watertheater. Het doel van het programma is om kennis over water vrij toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het behandelt onderwerpen als klimaatverandering, waterbeheer en duurzame ontwikkeling. Het programma bestaat uit lezingen, workshops, debatten en andere activiteiten gerelateerd aan de vier waterpijlers: drinkwater, proceswater, afvalwater en stedelijk water & rioolbeheer. Met dit kennisprogramma hoopt Aqua Nederland een uitgebreid netwerk te creëren van mensen die zich met passie inzetten voor het behoud van onze watervoorraden voor toekomstige generaties.

Woendag 20 Maart
12:30 en 13:00 uur
Wie: Chris Meerman, Senior Application Engineer NX Filtration, en Yannick Severin, Global Coördinator Consultancy Nijhuis Saur Industries

WATERHERGEBRUIK VOOR DE PAPIERINDUSTRIE: LESSEN EN UITDAGINGEN
Industriewater Eerbeek (IWE) behandelt het afvalwater van 3 papier- en kartonfabrieken in Eerbeek en omgeving. Momenteel wordt water opgepompt uit de bodem van de Veluwe wat bijdraagt aan de verdroging van de regio. IWE wil de onttrekking van grondwater volledig beëindigen, waardoor volledige hergebruik nodig is. De beoogde zero liquid discharge – oplossing voor water hergebruik, is volledig door Nijhuis Saur Industries getest op de locatie van IWE in samenwerking met NX Filtration en Pure Water Group. In deze presentatie zullen we de resultaten van de pilot doornemen en de belangrijkste uitdagingen en succesfactoren toelichten. Naast bovengenoemde delen we de onderzochte strategieën delen met betrekking tot “brine” management.

Donderdag 21 Maart
12:00 en 12;30 uur
Wie: Christian Beuzel (Sales Manager Benelux & Nordics) NX Filtration

VEILIG WATER VOOR HERGEBRUIK MET BEHULP VAN NANOX
Ontdek de revolutionaire wereld van veilig en duurzaam waterhergebruik met NaNoX. In deze lezing wordt dieper ingegaan op de toepassing van nanofiltratie van NX Filtration, gevolgd door geavanceerde oxidatie door Van Remmen, en geïntegreerd tot een operationeel systeem door Jotem op Lelystad Airport. Leer hoe deze innovatieve technologie stedelijk water lokaal houdt en hergebruikt, met een focus op de verwijdering van organische microverontreinigingen. Deze presentatie is onmisbaar voor waterschappen, gemeenten, drinkwaterbedrijven, industrie en ingenieursbureaus die streven naar schoon en veilig water.

Donderdag 21 Maart
14:00 en 14;30 uur
Wie: Christian Beuzel (Sales Manager Benelux & Nordics) NX Filtration

HET MOOISTE EN GROOTSTE NEDERLANDSE NIEUWE SANITATIEPROJECT STAAT IN ZWEDEN
Ontdek het onverschrokken verhaal van Helsingborg’s wijk Oceanhamnen en de eigen hergebruiksinstallatie Recolab. In dit prachtige project worden grondstoffen, energie en water herwonnen in een inspirerend gebouw. Met moed, overtuiging en technische expertise brengen de Zweden een voorbeeld van optimaal gebruik van stedelijk afval(water) naar voren, waar Nederland van kan leren. Focus op het behandelen van grijswater voor hergebruik met nanofiltratie van NX Filtration. Een niet te missen sessie voor waterschappen, gemeenten, drinkwaterbedrijven, ingenieursbureaus en watertechnologiebedrijven.

Kijk voor het volledige programma hier :
Kennisprogramma Aqua Nederland 2024

Contact

BENELUX AND SCANDINAVIA
Christian Beuzel
  • Integrated rack design
  • NX Filtration brochure 2024